Tweede Art Nouveau Festijn succesvol verlopen

art nouveau festijn 2020Poster en enkele afbeeldingen van activiteiten

Het tweede Art Nouveau Festijn – Den Haag rond 1900, dat van wo. 10 t/m zo. 14 juni jl. werd gehouden is succesvol verlopen. Door de beperkende maatregelen (i.v.m. Covid-19) werd het programma aangepast, maar kon het Festijn wel doorgaan.

Met de financiële steun van enkele subsidiegevers, de enthousiaste medewerking van vele participanten en twee cameramannen konden wij toch een breed palet van activiteiten aanbieden.

Het programma bestond uit Art Nouveau-wandelingen, -rondvaarten en een Art Nouveau-fietstocht. Er waren workshops en een Art Nouveau/Art Deco expositie. Er was aandacht voor muziek, literatuur en theater (allen digitaal i.v.m. de genoemde maatregelen). Verder werden 2 lezingen, een lezing/presentatie en een rondleiding over een tentoonstelling op video vastgelegd en via Youtube verspreid. Tot slot werd het programma aangevuld met een 3-tal activiteiten die speciaal voor deze periode werden aangeboden: een fotowedstrijd op Instagram, Art Nouveau-kleurplaten en een gratis te downloaden Art Nouveau wandelroute door het Centrum en Zeeheldenkwartier in Den Haag.

Verdeeld over 5 dagen waren er 17 verschillende programma-onderdelen en circa 50 activiteiten.

De organisatie van het Art Nouveau Festijn – Den Haag rond 1900, ligt in handen van Simon Mulder van Feest der Poëzie en Rob van Kan, die naast de organisatie ook de marketing, publiciteit en vormgeving verzorgde.

Door de grote onzekerheid in aanloop naar het Festijn, kon de communicatie pas laat in gang worden gezet. Er werden enkele advertenties geplaatst in Haagse kranten, flyers en raamposters werden verspreid, persberichten werden verstuurd en veel berichten/posts werden op Facebook en Instagram geplaatst en gepromoot.

Naast de lezingen en andere activiteiten die al digitaal werden gebracht tijdens het Art Nouveau Festijn werden de verschillende activiteiten ook vastgelegd op film voor een ‘after movie’ van ca. 3 min. (kijk hier).

Volgend jaar zal de derde editie van het Art Nouveau Festijn – Den Haag rond 1900 plaatsvinden van donderdag 10 juni (World Art Nouveau Day) t/m zondag 13 juni 2021, waarbij wij hopelijk veel onderdelen die dit jaar kwamen te vervallen, alsnog kunnen brengen.

advertentie anf2020 in den haag centraal

Be the first to comment on "Tweede Art Nouveau Festijn succesvol verlopen"

Leave a comment