200 jaar Naturalis – Van onschatbare waarde

200 jaar naturalisCampagnebeeld

Naturalis Biodiversity Center in Leiden bestaat 200 jaar. Vanaf 29 september 2020 viert Naturalis dit jubileum 200 dagen lang met de tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis’. Op deze tentoonstelling zijn 25 topstukken te zien uit de normaal ontoegankelijke collectietoren. De geselecteerde objecten zijn o.a. de uitgestorven Kaapse leeuw, de Darwinvinken en de Diepenveen meteoriet. Verder maakte fotograaf Raymond Rutting prachtige portretten van 25 bijzondere Nederlanders met hún favoriete natuurhistorische schat. Deze portretten zijn ook te zien op de tentoonstelling.

Het was Koning Willem I die in 1820 ‘s Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte. Wat ooit begon met de persoonlijke collectie van de koning, groeide in twee eeuwen uit tot één van de omvangrijkste en meest toonaangevende collecties ter wereld, met ruim 42 miljoen objecten.

Voor deze tijdelijke tentoonstelling werd een campagne ontwikkeld door KesselsKramer. Rob van Kan Media Consultancy adviseerde over de off-line media-inzet, waarbij gekozen werd voor een televisiecampagne bij STER & Cultuur.

 

Be the first to comment on "200 jaar Naturalis – Van onschatbare waarde"

Leave a comment